Välkommen till Frågor & Svar. Om du inte hittar svaret på din fråga nedan så är du varmt välkommen att kontakta oss på telefon 0707157404 . Svarar vi inte så skicka gärna ett SMS med din fråga så hör vi av oss så fort vi kan.

 

Personuppgifter

I  enlighet med den nya dataskyddsförordningen GDPR så sparar vi bara uppgifter som vi behöver för att kunna genomföra en order. Det betyder att vi sparar det som du fyller i hos oss i kassan, dina och mottagarens kontakuppgifter. Vi sparar ingen annan info angående dina köpvanor t.ex. Vi skickar heller inte några nyhetsbrev eller liknande marknadsföring om du inte aktivt klickat i att du vill ha sådan information från oss, och viktigast av allt : VI SÄLJER ALDRIG DIN INFO TILL NÅGON ANNAN! Vill du av någon anledning ta bort dina uppgifter från vårt system så kontakta oss så ordnar vi det.

 

Frakt/leverans

 • När måste jag senast beställa?

SPECIAL FÖR ALLA HJÄRTANS :

På alla hjärtans så tillkommer inga extra kostnader för leverans om du bokar innan midnatt dagen innan. Vi finns tillgängliga på alla hjärtans dag från 07-16. RING OSS om du är ute i sista minuten. Expressfrakt kostar 150:- extra. Endast Stockholmszonen.

 

 - För leverans i Stockholm/Uppsalazonen <- klicka måste du beställa senast dagen innan leveransdatum för att frakten ska ingå i produktpriset för Stockholm. För Uppsalabud tillkommer den extra kostnaden för "uppsalabud" i kassan. Ofta kan vi leverera samma dag inom Stockholm/Uppsala(mot tillägg express)men inte alltid så kontaka oss om du är sent ute.

 

För ballonglådor som ska utanför Stockholm/Uppsalazonen måste du beställa två dagar innan leveransdatum då DHL hämtar på morgonen hos oss.

 

Exempel: Om ditt leveransdatum är en torsdag måste du beställa på tisdagen senast kl 20:00 så vi hinner med att skicka det under onsdag morgon. För norra Sverige tar det två fraktdagar så då måste du beställa på måndagen. Tänk också på att bara vardagar räknas som fraktdagar.

 • Jag vet att mottagaren har portkod  men har svårt att få tag i den, vad händer om inte budet kan leverera?

Vi måste få tag i portkoden så att budet kan leverera utan problem. Om budet försöker leverera och det inte går debiteras det dubbelt för att de då kör tillbaka budet till oss och det är såklart något vi vill undvika. Om det inte finns någon portkod med i ordern och vi misstänker att adressen kräver det så ringer vi mottagaren och frågar. Vi försöker alltid vara lite hemliga och presenterar oss som "Cooler Things-ett presentföretag" så mottagaren inte ska veta att det är ballonger hen ska få. En del mottagare är misstänksamma och då måste vi avslöja att det är ett ballongbud, och då har det inte varit några problem. Så lämna gärna fler telefonnummer där vi kan tänkas nå mottagaren om det finns. 

 • Vilka produkter kan jag skicka till hela Sverige? 

 

- Alla produkter som kan skickas till hela Sverige har en grön box under sig i listan med texten "SWE". Produkter med lila box och texten "STHLM/Upps" kan endast budas i Stockholmszonen (Arlanda - Södertälje) och Uppsalazonen (Graneberg- Gamla Uppsala)

 

Tidspassning/Expressleverans

 • Kan jag få det levererat en speciell tid och vad kostar det i så fall?

 

Ja det går bra- vi använder oss av tjänsten Tiptapp (som Uber fast för prylar) och där kan du då välja ett tvåtimmars tidsintervall där du vill ha det levererat. Det går att boka tidspassning hela dagen,tidigaste passet är 8-10 och senaste passet är 18-20. Kostnaden är 150:- och du lägger till det som fraktalternativ i kassan. Endast för Stockholmsområdet.

Produkter

 • Är ballongerna uppblåsta?

 

-Självklart, vi säljer inga "gör det själv-kit" utan allt (utom kalastillbehör) skickas uppblåst och ser ut som på produktbilderna.

 

 • Är det helium i ballongerna? 

 

-Generellt har vi jobbat utan helium men under kategori "heliumballonger" hittar du våra nyheter med just helium då vi fått många önskemål om detta. Eftersom det är ganska nytt har vi inte så många produkter uppe i shoppen men har du något speciellt önskemål så hör gärna av dig så försöker vi hjälpa till:)

 

 • Hur lägger jag till en extra present till min beställning?

 

- Du kan se extra presenter i vänstermenyn under "tillbehör". Vi skickar naturligtvis din extra present tillsammans med det bud du valt. Då våra tillbehör är tänkte som just det så inkluderar inte priserna frakt. Vill du enbart buda en present utan ballonger så tillkommer en extra fraktavgift på 125kr.

 

 • Kan jag byta färger på en produkt?

 Ja vi är absolut flexibla med byte av färger i den mån det går beroende på vilka färger vi har i lager. Det är bara att du hör av dig så ska vi försöka vårt bästa att uppfylla dina önskemål.

 

 • Kan jag skicka med en hälsning?

 

 -Självklart! Det finns en ruta i kassan där du skriver din hälsningstext. Har du köpt till ett stort kort (under tillbehör) skriver vi din hälsning i det, annars skriver vi den på ett litet kort(visitkortsstorlek)

Övriga frågor

 • Jag vill inte att mottagaren ska veta vem det är ifrån, kan jag vara anonym?

 

-Absolut, det är du alltid. Vi lämnar aldrig ut detaljer om vem som skickat om mottagaren kontaktar oss. Det är alltid vi (ballongbud.se & Cooler Things AB) som står som avsändare på adresslappar osv.

 

 • Kan man hämta ballongen själv istället för att få den levererad? 

 

-Det går bra, men då vi inte har någon fysisk butik måste du kontakta oss för att bestämma en tid för avhämtning så vi finns på plats på kontoret. Vi finns på gullmarsvägen 77 i Årsta.

 

 • Kan jag byta leveransadress på min order?

Självklart kan du göra det, det är kostnadsfritt fram tills det är upphämtat hos oss(tidigaste hämtningne hos oss är kl 8 på morgonen men det varierar när under dagen de kommer). När budet väl är bokat så kan det sedan tillkomma extra kostnad beroende på om det t.ex är en central adress som du ska byta till en ytterområdesadress. längre körning= högre kostnad.RING OSS så kollar vi med budfirman vad som gäller för just din order.

 • Finns det nötter i chokladen ni säljer?

 

- I marabouhjärtan finns det hasselnötter. kan även finnas spår av andra nötter. I Merci är det vissa av chokladerna som har bitar av nötter men alla står som "kan innehålla spår av nötter"

 

 • Kan jag betala med faktura? 

 

- Ja det går bra att betala med faktura, internetbank eller kort. Alla betalsätt går genom Payson och går snabbt och smidigt.

 

•   Är era ballonger miljövänliga?

- Det finns de som påstår att latexballonger är "miljövänliga" men det är en missuppfattning. Det är populärt i branschen att säga att ballonger "bryts ned på samma tid som ett löv" och det stämmer tekniskt sett, om man utgår från ett eklöv som är det som bryts ned långsammast av alla. ca 5 år tar det. Så nej ballonger är inte miljövänliga även om latexballonger naturligtvis är snällare mot naturen då plast- och folieballonger inte bryts ned över huvud taget. Vi erbjuder inte ballonguppsläpp utomhus av denna anledning. Vi vill inte skräpa ned och riskera att djuren tror att bitarna som ramlar till marken är mat. Kom ihåg att sopsortera uttjänta ballonger! Latexballonger i hushållssoporna, plast som plast och folieballonger ska i tunnan för metall :) Ballonger ska vara kul- för alla! 


Produkter

Summa:

0 kr

Till kassan